3 / 5

Verificati termenele din contract privind obligatiile vanzatorului de reparare a viciilor ascunse

De preferat este ca inainte de a semna contratul de vanzare cumparare sa faceti macar o inspectie preliminara mai amanuntita si daca e nevoie, sa conditionati semnarea acestui contract de remediareea acelor probleme.


Probleme grave legate de tamplarie de exemplu in cazul in care nu sunt remediate de constructor pot genera ulterior costuri destul de mari. Daca totusi ati semnat deja un antecontract si ati descoperit problemele ulterior, va trebui sa faceti o distinctie clara intre viciile aparente , adica problemele pe care puteati si dumneavoastra sa le descoperitit fara sa fiti expert si viciile ascunse , cele care nu puteau fi prevazute sau descoperite la data predarii si care au aparut ulterior.


Referitor la viiciile aparente ar trebui sa aveti prevazut in contract un termen de minim 1 an de la predare in care constructorul sau vanzatorul sa fie obligat sa remedieze asfel de probleme, iar pentru viciile ascunse ar trebuie prevazut un termen de minim 2 -3 ani de la data la care a fost finalizata constructia . Insa , orice termene ati prevedea in contracte, atat timp cat beneficiarul sau constructorul nu sunt o persoana fizica sau juridica care sa va poata oferi astfel de garantii si care sa le si poata onora la data la care ar aparea, orice fel de mentiuni in contracte sunt inutile. In astfel de situatii imediat dupa semnarea contractului, este indicat sa incheiati o polita de asigurare care ar trebui sa va ajute sa acoperiti astfel de riscuri, spune Elena Tsaliocoglu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri