2 / 5

Liviu Tudor: Cine porneste birouri in marile orase nu va gresi

Cu un stoc actual de peste 2,3 milioane de metri patrati in Capitala, si cu circa 120.000 de mp care urmeaza sa fie livrati in acest an, cererea de dezvoltare a spatiilor de birouri este necesar sa nu cada in extrema cealalta, in care trendul este acela al relocarilor.


"Cererile pentru spatiile de birouri se transforma usor in relocari, iar acest lucru nu incurajeaza o dezvoltare sanatoasa a pietei. Daca raman spatii de cladiri neocupate este un lucru care azi ne bucura, dar pe termen mediu nu este o decizie pozitiva pentru piata. Ca si dezvoltator sunt incantat, dar mi-ar placea o cerere sustenabila, reala, venita de la companii care isi maresc volumele si nu se muta doar de dragul unui design special. Nu ne dorim cresteri de dragul relocarilor, inca se intampla, dar sper sa fie din ce in ce mai putine - trebuie sa fim oricand pregatiti", a mai spus Liviu Tudor, presedinte al dezvoltatorului imobiliar Genesis Development.


In opinia sa, piata de birouri este o industrie care trebuie sa urmareasca dinamica cererilor. "Flexibilitatea este cuvantul cheie in fata chiriasilor. Trebuie sa urmarim dezvoltarile teritoriului actual - un rezervor exceptional de mana calificata de lucru", a punctat Liviu Tudor.


Presedintele Genesis Development a mai aratat ca exista un trend foarte limpede ca marile orase vor fi atractive. "Primele 3-4 orase sunt deja un succes. Pe noi personal inca nu ne intereseaza provincia - dar cine porneste acum birouri in marile orase nu va gresi. Profilul nostru de risc ne indeamna sa mai asteptam", a precizat Tudor.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri