2 / 6

Castelul Cantacuzino-Ghica, la vanzare pentru 1,1 mil. euro

Castelul Cantacuzino-Ghica din Deleni a fost scos la vanzare in 2015 pentru o suma de pornire de 1,1 mil. euro, potrivit datelor Artmark Historical Estate, divizia de real estate a casei de licitatii Artmark.


Proprietatea are o suprafata construita de 2230 mp, iar constructiile anexe au peste 1.500 mp. In total proprietatea are, 4,23 ha de teren. Cladirea istorica este ofertata statului roman in cadrul procedurii de exercitare a dreptului de preemtiune, potrivit datelor Artmark Historical Estate.


Castelul Cantacuzino-Ghica din localitatea Deleni, judetul Iasi a luat forma actuala dupa casatoria Mariei Catacuzino cu Constantin Ghica in 1778, moment in care mosia intra in posesia familiei Ghica Deleni. Pana in 1802 s-au efectuat lucrari de extindere si restaurare, iar la inceput de secol XX, palatul a fost reamenajat cu ajutorul arhitectului Nicolae Ghika-Budesti.


Castelul Catcuzino-Ghica a fost in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial locul in care trupele sovietice au fost incartiruite, iar apoi, dupa nationalizare a devenit camin cultural, respectiv unitate medicala preventiva.


Sursa foto: artmarkhistoricalestate.ro

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri