3 / 8

Avantajele constructiei unei case din caramida

O tehnologie comuna si totodata foarte raspandita, zidaria portanta cu elemente de beton armat (caramida / blocul ceramic) este o solutie foarte usor de gasit de catre proiectanti si executanti, fiind o tehnologie foarte flexibila, permitand obtinerea de deschideri relativ mari, forme si volume dintre cele mai diverse, fiind bine pus la punct si normat sistemul de calcul si simulare la solicitarile la care este supusa cladirea in cazul unui seism.


Potrivit specialistilor din piata, caramizile speciale pentru zidaria portanta aduc un avantaj constructorilor, prin reducerea greutatii constructiei, ceea ce conduce la cresterea izolarii termice in cazul zidariei exterioare si prin marirea randamentului de constructie.


“Daca este bine proiectata si executata, constructia prin intermediul unei lucrari pe baza de caramida va avea o buna comportare in timp, o stabilitate la foc, dar si un cost tinut sub control, fiind o piata foarte concurentiala, atat in ceea ce priveste materialul / producatorul ales, cat si ca manopera”, sustine arhitectul Razvan Vrabie.


La randul sau, Claudiu Georgescu sustine ca solutia pe baza de argilaste cea mai recomandata din punctul de vedere al perceptiei consumatorilor, tinand cont, aici, de traditia de utilizare a acestor solutii.


“Caramida este materialul utilizat in zonele temperate, avand in vederea abundeta de resurse de materii prime si de energie necesara pentru procesare, are caracteristici superioare de rezistenta in zonele cu medii marine. Totodata, caramida este un material integral reciclabil, putand fi si componenta unor mortare speciale”, a mai precizat Georgescu.


Contactat de catre Wall-Street.ro, Corneliu Fecioru, membru CA al Wienerberger Romania – Sisteme de Caramizi, cel mai mare producator local de solutii de profil, sustine ca utilizarea unei astfel de solutii pentru constructia unei case confera rezistenta la cutremur, la foc, aceasta oferind o performanta energetica in mod natural datorita proprietatilor de “masa termica”.


“Caramida este un material de constructii accesibil, reprezentand aproximativ 5% din costul total al investitiei intr-un astfel de proiect”, a dat asigurari Corneliu Fecioru.


Sursa foto: Wienerberger.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri