4 / 8

Dezavantajele constructiei unei case din caramida

Chiar daca este una dintre solutiile cel mai des folosite la realizarea unei case, nici caramida nu scapa de o serie de dezavantaje, printre acestea numarandu-se durata relativ mare de executie, sustin specialistii.


“Vorbim despre procese umede de realizare, timpi de intarire si prize la betoane, turnari succesive care au nevoie de temperaturi exterioare pozitive sau decofrari dupa un anumit timp normat. Totodata, caramida necesita un bun coordonator de santier deoarece executia implica operatiuni succesive, fronturi de lucru limitate si conditionate de alte lucrari, iar pretul unitar final este mai mare decat la alte tipuri de constructii in cazuri comparabile (de ex. case din lemn), in special daca se utilizeaza caramizi speciale si daca invelitoarea este tip terasa”, a punctat arhitectul Razvan Vrabie.


Tot la capitolul dezavantaje ale utilizarii caramidei in procesul de constructie a unei case, Claudiu Georgescu, presedinte al APMCR sustine ca utilizarea acestei zolutii de zidarie necesitat o cantitate de manopera mai mare la punerea in opera, existand o limitare a greutatii blocurilor ceramice din motive de protectia muncii.


“In particular, in Romania, blocurile ceramice trebuie sa aiba propietati superioare de rezistenta, ceea ce are un aport in costuri. Pentru constructiile foarte inalte , peste 10-12 etaje , folosirea blocurilor ceramice necesita o structura de rezistenta mai puternica, cu implicatii in costuri”, a precizat, la randul sau, presedintele APMCR.


Sursa foto: Wienerberger.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri