2 / 5

Un nivel corect al chiriei, in lipsa unui nod de transport

Facand o comparatie intre Istambul si Bucuresti, omul de afaceri turc Omer Susli, proprietar al Praktiker Romania, dar si actionar al mai multor afaceri in domeniul constructiilor si materialelor de constructii, sustine ca a incercat sa aduca in Romania investitori turci la nivel local, dar care s-au aratat surprinsi de costul ridicat al chiriei.


“In Istambul, pentru un proiect de birouri bine dotat din punct de vedere tehnologic si al constructiei, dar si al proximitatii fata de mijloacele de transport, nivelul chiriei este de aproximativ 10 euro pe metru patrat, in timp ce in Bucuresti, in zona de Nord, se cer si 15 euro pe metru patrat, fara a avea acces la metrou sau infrastructura de transport adecvata. Ma astept ca in aceste conditii pretul chiriei din Bucuresti sa scada la un nivel corect”, a declarat Omer Susli.


La randul sau, Silviu Savin, partener in cadrul Ascenta Partners, este de parere ca in zona Pipera o statie de metrou ar dubla potentialul de dezvoltare al zonei.


“Zona metropolitana ar trebui sa existe in toate marile orase. In momentul de fata se pune din ce in ce mai mult accent pe calitatea birourilor. Nu ai conteaza ce tip de aer conditionat este folosit, avantajele sunt date de personalizarea birourilor, de chirii si de locatie”.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri