3 / 5

Este Bucurestiul pregatit pentru inca 1 mil. mp de birouri?

Cu un stoc de birouri de 2,2 milioane de metri patrati, caruia i se vor adauga inca 400.000 mp de proiecte livrate in acest an, in Bucuresti se anunta dezvoltari care vor adauga inca cel putin 1 milion de metri patrati in urmatorii ani pe harta de birouri a Capitalei, lucru care va atrage si mai multi dezvoltatori si investitori in Romania, o tara aflata intr-o plina efervescenta pe segmentul dezvoltarilor de profil.


Cum perioada crizei a tinut deoparte investitorii, ultimii ani au adus in Romania un val de noi proiecte, ceea ce a condus la o senzatie de boom imobiliar, lucru confirmat pe de-o parte de unii jucatori, atacat pe alta parte de altii si privit prin anumiti ochi cu foarte multa prudenta.


Prezent la un eveniment organizat de Ziarul Financiar, dedicat pietei imobiliare, Geo Margescu (foto), managing partner al Forte Partners, grup de investitori care a inceput dezvoltarea proiectului The Bridge din zona Orhideelor, sustine ca este loc suficient pentru dezvoltari de proiecte imobiliare – atat de birouri, cat si rezidentiale in mai multe zone cheie, si apreciaza ca este un moment bun pentru achizitia de spatii pentru viitoare dezvoltari.


“Dispunem de mai multe terenuri in mai multe zone cheie din Bucuresti – in Nord, Centru-Vest, dar si in zona de Sud. Din pacate, terenuri nu se mai fabrica, motiv pentru care asigurarea lor pentru proiecte viitoare a fost o devizie foarte buna. Nu cred ca se vor livra 1 mil. mp de spatii de birouri in urmatorii ani, dar ma astept ca apetitul de investitii sa creasca si Romania sa devina un punct tot mai atractiv pe harta, asta si pentru ca la noi costul scazut cu chiria, mult sub nivelul tarilor din regiune, va oferi randamente si mai bune dezvoltatorilor si proprietarilor de spatii de birouri”, a declarat Geo Margescu.


La randul sau, Alexandru Preda, head of land division in cadrul companiei de consultanta imobiliara Knight Frank, este de parere ca in urmatorii 3-4 ani sunt sanse foarte mari sa se atinga si chiar depaseasca praguld e 1 milion de metri patrati spatii de birouri.


“Sunt dezvoltatori care sunt interesati de dezvoltarea unor noi proiecte, dar acestia sunt, in general, dezvoltatori speculativi. Zona Bucurestii Noi – Pod Constanta este zona cu un potential foarte ridicat de dezvoltare imobiliara, existand acolo platforme care pot crea business park-uri. (…) Al doilea hub de dezvoltare ar putea fizona Tineretului sau Timpuri Noi. In Tineretului vad mai mult potential – se poate dezvolta rezidential langa zona de birouri, insa toate proiectele trebuie etapizate”, a precizat Alexandru Preda.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri