3 / 6

Conacul de piatra de la Heresti, la vanzare pentru peste 1,8 mil. euro

Construit in secolul al XVII-lea, in jurul anului 1644, conacul de piatra de la Heresti este legat de familii celebre in istoria Romaniei si nu doar ca povestile sale se pastreaza vii, ci si cladirea in sine, care a reusit sa fie conservata impecabil pana in zilele noastre.


Situat la nici 40 km de Bucuresti, pe soseaua Bucuresti-Oltenita, in comuna Heresti – in vecinatatea localitatii Comana, care a devenit in ultimul timp un important obiectiv turistic, palatul de piatra de la Heresti dateaza inca din primele decenii ale secolului al XVII-lea, din timpul domniei lui Matei Basarab.


Conacul de piatra are o suprafata construita de 680 mp, avand 7 camere mari la etaj si tot atatea dar mai mici la parter. La randul sau, casa contruita de familia Stolojan are o suprafata construita de 494 mp, iar cea de-a treia cladire din curte, cea a administratiei, are o suprafata construita de 166 mp.


Gradina se intinde pe 5.000 mp, iar intregul domeniu dispune de 3,8 hectare de teren. Toate cele trei cladiri beneficiaza de instalatie electrica, domeniul avand de asemenea fantana proprie si rezervor de apa.


Conacul de piatra de la Heresti a fost construit din piatra slefuita adusa cu barca din Bulgaria.


Domeniul Heresti este de vanzare, in portofoliul Regatta Real Estate, pentru suma de 1,8 milioane de euro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri