3 / 6

Hearst Tower sau cum ar fi aratat un vis al anilor ‘20

Hearst Tower este genul de proiect de birouri gandit dupa visul magnatului media William Randolf Hearst care inca din anii ’20 se astepta la o dezvoltare infloritoare a economiei Americii.

Astazi, exact asa arata si Statele Unite, dar mai ales New York-ul, orasul care nu doarme sau capitala dezvoltarilor imobiliare nesfarsite. Hearst Tower se intinte pe nu mai putin de 46 de etaje, iar designul cladirii face cu succes trecerea de la traditionalele dezvoltari imobiliare din secolul trecut, la modernismul zilelor noastre, in care inaltimile cladirilor se pierd in inaltul cerului.

Partea superioara a proiectului a fost finalizata in anul 2006, la trei ani de la demararea lucrarilor, iar de atunci se numara in topul celor mai inalte cladiri de birouri din lume, cu o inaltime de peste 180 de metri, fiind un simbol al zonei Manhattan din New York.

Arhitectii care s-au ocupat de proiect au fost Forster + Partners, una dintre cele mai cunoscute firme de profil din intreaga lume.
Actualul sediu al gigantului media Hearst, care detine, printre altele, publicatii precum Cosmopolitan, Esquire sau Marie Claire, dispune de o suprafata totala de peste 80.000 mp.

Sursa foto: fosterandpartners.com

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri