3 / 6

3. Niciodata nu cumparam locuinte dusi de val

"Niciodata nu cumparam o casa dusi de val, ca sa prindem momentul, pentru ca am aflat ca multi achizitioneaza acum si cresc preturile. Astfel de decizii pripite sunt de cele mai multe ori paguboase. Cunosc o familie care s-a indatorat pe 25 ani, in 2008, ca sa cumpere o garsoniera veche, marginasa, fara acces la metrou, fara parc sau scoala buna in apropiere, cu 85.000 euro. Astfel de exemple pot aparea si din achizitiile viitoare", scrie Maria Neda.


Romania a prins pana acum doar doua crize imobiliare, prima mai mica, intre anii 2000 si 2001 si una mai mare, pe care ne-o amintim cu totii, intre 2008 si 2014, dar astfel de momente de crestere si scadere tot vor mai fi, este in natura pietei imobiliare sa oscileze in functie de cati bani sunt in piata si de cat de bine functioneaza economia.


Consultati frecvent indicii informativi calculati de diferite surse din piata imobiliara cu privire la evolutia preturilor locuintelor. Nimeni nu stie insa cu certitudine ce va fi in viitor, asa ca nu va entuziasmati prea mult cand analisti imobiliari estimeaza ca vor mai creste foarte mult in 2017-2018, dar nici nu va panicati cand altii vad la tot pasul bule imobiliare care se sparg.


Sursa foto: Alexander Raths / Shutterstock

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri