1 / 6

Casa Costa-Foru, pe dealul Mitropoliei din București - 1,7 mil. euro

Monument istoric din centrul capitalei, casa familiei Costa-Foru a fost construită în anul 1894, după proiectul renumitului arhitect francez J.E. D’Alfonce de Saint Omer.


Aici au locuit, între 1894-1935, Constantin Gh. Costa-Foru, fiul primului rector al Universității din București, ministrul justiției din timpul domnitorului Alexandru I. Cuza și Maria Costa-Foru, nepoata bancherului bucureștean Christophi Zerlenti, împreună cu copiii lor.


Stilul arhitectural de “hotel particulier” este caracteristic pentru sfârșitul secolului XIX, fiind definit de tema ferestrelor colosale de la “piano nobile” sau “bel etage” - etajul principal, dedicat vizitelor - accentuate de lucrătura decorativă în fier forjat.


Interiorul casei datează din epoca anilor 1900, cu modificări la sfârșitul anilor 1930. La atmosfera de epocă, în saloanele mari ale casei, contribuie și sobele de cahle pictate și șemineuri realizate la Viena, unul dintre el fiind chiar din marmură neagră. Cu 16 camere și 7 băi, casa are o suprafață utilă de 840 mp, terenul proprietății fiind de 492 mp.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri