3 / 6

Casa Scherg din Brașov - 790.000 euro

Cu vedere panoramică asupra Tâmpei, a Parcului Central și a centrului istoric al Brașovului, Casa Scherg a fost construită într-o perioadă de avânt industrial, la final de secol XIX, de către familia Scherg, cea care a deținut prima fabrică de textile din Brașov.


Cu o suprafață utilă de 580 mp, dispusă pe 4 niveluri, clădirea are 15 camere, 8 băi, un balcon cu vedere panoramică, o terasă generoasă și demisol. În interiorul relativ bine conservat se găsesc elemente și finisaje unice: scară impunătoare din lemn, ferestre înalte din lemn, cu feronerie originală și sistem mecanic de manipulare a obloanelor masive, iar ușa de la intrare, pardoseala și ușile de la interior sunt din lemn masiv.


Având un teren de 758 mp, datorită amplasării, casa poate fi utilizată nu doar ca reședință personală, ci și ca hotel, restaurant, sediu de birou, casă de avocatură, clinică, sediu de birouri etc.


În funcție de rolul achiziției imobiliare, fie că se caută o reședință de poveste, fie că se dorește împărtășirea acestor povești de viață cu vizitatorii caselor, în scop cultural sau turistic, este necesară o cercetare amănunțită, întrucât ofertele pentru acest tip de imobil cu istoric familial bogat sunt numeroase și în continuă actualizare, pe Storia.ro.


Sursa foto: Storia.ro

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri