2 / 7

Nordul, vedeta proiectelor rezidentiale

Pe segmentul de locuinte noi, ca tendinta generala analistii Coldwell au sesizat o orientare, in acest an, a dezvoltatorilor catre zonele mai putin explorate ale Capitalei, dar si catre zonele periferice.

Astfel, proiecte noi au fost anuntate in zona de vest - Chiajna, Rosu, Chitila, in est - Titan, Theodor Pallady, Pantelimon si sud - Berceni, Popesti-Leordeni, Jilava.

Nordul continua sa fie lider al concentrarii proiectelor rezidentiale, observandu-se o extindere a acestei arii catre localitati precum Stefanesti, Tunari, Saftica sau Corbeanca, unde se vor dezvolta proiecte de mari dimensiuni

Dezvoltatorii cei mai puternici in piata continua sa fie companiile israeliene, urmate de firme din Spania, Irlanda, Turcia, precum si de dezvoltatori autohtoni. Noi nume care au penetrat piata rezidentiala romaneasca in acest an sunt Ablon, Opus Development, Fadesa, Gea Prasa.

Coldwell apreciaza ca, din punct de vedere al maturitatii pietei sau al educarii clientului lucrurile inca nu s-au stabilizat, pretul continuand sa primeze ca factor in luarea deciziilor de achizitie a unei locuinte.

Mai mult, preturile apartamentelor noi destinate clasei cu venituri medii, acestea variaza intre 1.200 si 1.400 euro/mp, in timp ce pentru clientii cu venituri ridicate pretul mediu este cuprins intre 1.700 - 1.900 euro/mp. In ambele cazuri se inregistreaza si oferte care depasesc nivelul de 2.000 de euro/mp.

Pentru ansamblurile rezidentiale de vile, preturile difera foarte mult in functie de locatie si de gradul de finisare, precum si de suprafata terenului aferent.

In cazul vilelor la rosu, nefinisate, preturile pornesc de la 700 euro/mp in comunele din jurul Bucurestiului, in timp ce pentru proprietatile finisate dezvoltatorii solicita intre 1.600 si 1.900 euro/mp. Cele mai mari preturi sunt inregistrate in cazul vilelor vandute la cheie - 2.000 - 3.000 euro/mp, iar in unele cazuri chiar 5.000 euro/mp, mai ales in zona Pipera.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri