6 / 7

Segmentul de investitii: Penurie de proprietati de calitate disponibile

Fiind una dintre cele mai noi piete din cadrul sectorului imobiliar din Romania, activitatea de investitii a inregistrat o crestere semnificativa in ultimii trei ani. De altfel, 2005 a marcat unele dintre cele mai spectaculoase tranzactii din acest segment, in Bucuresti.

Celelalte zone care au atras investitii substantiale in intervalul 2006-2007 sunt Cluj-Napoca, Iasi, Constanta, Timisoara, Brasov, Sibiu si Bacau

Inscriindu-se in tendinta manifestata in toata Europa de Est, piata romaneasca se remarca prin penuria de proprietati de calitate disponibile pentru achizitionare. Aceasta situatie, completata de cererea foarte mare de spatii de birouri, ii va forta pe investitori sa cumpere proprietati care se afla inca in stadiul de dezvoltare si chiar sa se implice in pre-inchirierea produselor.

"Pana acum, am observat acest tip de abordare in cazul segmentului de birouri si al celui industrial. In viitorul apropiat, investitorii se vor vedea nevoiti sa se implice mai des in stadiul de constructie a proprietatilor din toate sectoarele imobiliare", spun specialistii Coldwell.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri