3 / 7

Segmentul de birouri, concentrat in Capitala

Randamentele pe piata spatiilor de birori s-au redus in acest an de la 7,5% la 6%, in timp ce pe segmentul de retail scaderea a fost de la 8% la 7,5%, potrivit Coldwell.

Segmentul de birouri din Romania este concentrat mai ales in Bucuresti, care reprezinta aproximativ 60% din stocul total, urmat la mare distanta de cateva orase mari precum Brasov, Cluj, Constanta si Timisoara.

In ultimii ani, piata de birouri din Bucuresti s-a dezvoltat foarte puternic, tinzand catre un nivel clar de maturitate. Desi multe proiecte importante de cladiri de birouri au fost lansate pe piata sau urmeaza sa fie inaugurate, se observa inca o mare distanta intre cerere si oferta; exista inca destul loc pentru dezvoltarile de birouri de calitate inalta sau medie, avand in vedere ca gradul de ocupare al cladirilor existente se situeaza la 96%.

Stocul de spatiu de birouri din Bucuresti a ajuns la 1,2 milioane metri patrati, iar alti 400.000 de metri patrati de birouri urmeaza sa fie finalizati in urmatorii doi ani. Cu o cerere estimata la aproximativ 2,5 milioane de metri patrati, se poate prevedea ca oferta va egala cererea de birouri in aproximativ 3-4 ani.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri