4 / 5

Noi jucatori romani pe piata de real estate

Anul 2008 a adus noi jucatori pe piata imobiliara din Romania, RTC Imobiliare ,divizia de Real Estate grupului RTC, controlat de Octavian Radu, anuntand doua proiecte rezidentiale, in Sibiu si Bucuresti si urmand sa primeasca aprobare pentru o cladire de birouri cu 12 etaje.

Actionarii Concefa Sibiu au aprobat un proiect de dezvoltare imobiliara a 400 de apartamente in valoare de 28 milioane euro, care va fi finantat im mare parte printr-un credit de 16 milioane euro. Concefa Sibiu este specializata in constructii de cladiri si lucrari de geniu civil, actionarul majoritar al companiei fiind Horatiu Cercel.

Cometex, compania de real estate a grupului Altex, a anuntat investitii de 42 milioane de euro in patru centre comerciale, dezvoltate in Brasov, Arad si Timisoara. Dan Ostahie, presedintele Altex, a declarat ca pentru anul 2009 isi propune sa atraga si alti investitori in actionariatul Cometex, continuand dezvoltarile imobiliare.

Compania detinuta de fondul STK Emergent, STK Properties, din Cluj-Napoca, a lansat in aprilie un complex imobiliar cu 500 locuinte, ce va fi dezvoltat in cartierul Buna-Ziua din Cluj si va abdorbi investitii de 50 milioane de euro. STK Properties SA este detinuta in proportie majoritara de fondul STK Emergent din Cluj-Napoca, primul fond care se listeaza la Bursa de Valori Bucuresti.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri