2 / 6

Zisser aduce o fabrica din SUA si mizeaza pe asigurari

Miliardarul Mordechay Zisser nu investeste doar in piata imobiliara. Israelianul controleaza grupul Elbit Medical Imaging, din care fac parte atat Plaza Centers si Elcint, cat si InSightec, o companie detinuta alaturi de GE Capital Equity Holdings, o divizie a General Electric MediTech Advisors LLC.

InSightec dezvolta aplicatii in domeniul medical, compania realizand o tehnologie numita ExAblate 2000, o metoda nechirurgicala de a distruge tumorile prin bombardarea lor cu ultrasunete.

“Vrem sa mutam in Romania o fabrica InSightec din Statele Unite.
Avem o echipa de specialisti care scaneaza 5-6 locatii din Romania, din care vom alege una unde vom crea in jur de 400 de locuri de munca”, a declarat Mordechay Zisser.

De asemenea, compania israeliana Elbit Medical a anuntat ca va investi 17,8 milioane de dolari in Clal Asigurari, subsidiara locala a grupului israelian Clal.

Astfel, Elbit va participa la o majorare de capital a societatii CIE Holdings BV, inregistrata in Olanda, care detine Clal Romania.

In urma acestei operatiuni, Elbit va controla 50% din CIE, respectiv din subsidiara Clal de pe piata locala.

Clal Insurance Enterprises Holding Ltd a fost autorizata la finalul lui 2006 de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), sa vanda polite de asigurare pe teritoriul Romaniei, prin intermediul subsidiarei sale, Clal Asigurari-Reasigurari, al carei sediu central a fost stabilit la Bucuresti. Subsidiara Clal din Romania dispune de 140 de angajati si de 41 de sucursale pe intreg teritoriul Romaniei, investitia totala fiind de opt milioane de dolari.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri