4 / 6

Zisser: Criza financiara va mai continua in Statele Unite

In opinia lui Mordechay Zisser, Romania are nevoie de mai multe centre comerciale fata de cate sunt in prezent. “Nu toate mall-urile care se vor lansa in urmatorii doi, trei ani se vor potrivi cu nevoile consumatorilor din tara”, spune miliardarul, care sugereaza ca nu este un moment potrivit, mai ales in urmatoarele luni, pentru a lua decizii importante ori pentru a trage multe concluzii.

“Suntem in plina criza pe plan mondial. In trecut, majoritatea crizelor au inceput in real-estate si au continuat in sectorul financiar. In prezent, acestea isi au radacinile in segmentul bancar, care se propaga in piata imobiliara”, explica Zisser.

Acesta remarca cum criza s-a mutat in asigurari si se asteapta ca aceasta sa se translateze si in randul bancilor comerciale.

“Mi-e teama ca urmeaza la rand cel putin cateva nume mari dintre bancile comerciale americane – si atunci va fi testul suprem de consecventa si fermitate al FED-ului. Practic, asistam acum la o cursa contra-cronometru de recalibrare bilantiera intre bancile lumii si, din pacate, nu pot fi toate castigatoare atunci cand se va trage linie”, afirma recent, intr-o discutia cu Wall-Street, Doru Lionachescu, fondatorul casei de investitii Capital Partners.

Banca centrala americana, Federal Reserve, a aprobat de curand o operatiune de rascumparare a asiguratorului AIG, in valoare de 85 miliarde dolari, in urma careia guvernul american va deveni actionar majoritar al grupului.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri