5 / 6

Peste un milion de mp de spatii logistice, pana la sfarsitul anului

"In Bucuresti, in primul semestru din 2008, stocul de spatii logistice este de aproximativ 650.000 mp si credem ca 370.000 mp se afla in prezent in faza de constructie, ceea ce va duce stocul modern de spatii logistice la peste un milion de mp pana la sfarsitul anului 2008", au afirmat consultantii JLL.

Chiriile pentru spatiile logistice moderne localizate in vecinatatea Bucurestiului variaza intre 3,8 si 4,5 euro/mp/luna, in timp ce spatiile logistice localizate in zona de vest atrag in medie chirii de 4 sau sub 4 euro/mp/luna. JLL estimeaza ca rata de neocupare a parcurilor logistice se situeaza in intervalul 5-7%.

"Companiile locale si internationale si-au anuntat deja planurile de a dezvolta retele nationale cuprinzand cele mai importante orase secundare. Eyemaxx are in prezent trei proiecte in derulare (Log Center in Timisoara, Ploiesti si Brasov). GE si Helios Properties vor dezvolta in parteneriat sase proiecte pentru care lucrarile de constructie au fost anuntate pentru S2 2008, in timp ce dezvoltatorul ceh, CTP, a achizitionat patru amplasamente pentru proiecte logistice", au incheiat consultantii JLL.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri