2 / 4

Piata rezidentiala in fosta Capitala Culturala

Fosta Capitala Culturala Europeana, Sibiul, a inregistrat un boom pe segmentul dezvoltarilor rezidentiale, pretul mediu pentru locuintele noi fiind cuprins intre 870 si 1.100 euro pe metru patrat, potrivit agentiei imobiliare EuroEst.

„In prezent, sunt aproximativ 12-13 proiecte rezidentiale anuntate in Sibiu. Evident, preturile au crescut, in special anul trecut, datorita statutului de Capitala Culturala, insa acum lucrurile se revin la normal”, a explicat Mihai Tiepac, Manager Proiect in cadrul departamentului de rezidential al EuroEst.

EuroEst a fost numit agentul exclusiv de vanzare al proiectului Theresianum, pana in prezent fiind contractate patru apartamente cu doua camere, insa campania de promovare va incepe in luna octombrie.

„Initial am avut in plan dezvoltarea a 97 de apartamente, insa cererea in Sibiu este mai mica pentru apartamentele cu trei camere si am decis recompartimentarea proiectului. Am transformat unele apartemente cu trei camere in garsoniere si apartamente cu doua camere si in loc de 97 de locuinte, vom avea 120 pe aceeasi suprafata”, a afirmat Mariana Radu.

Preturile pentru apartamentele din Theresianum sunt de aproximativ 800 euro/mp, insa sunt asteptate cresteri, pe masura ce constructia proiectului avanseaza. In plus, Rimobi intentioneaza sa extinda ansamblul dupa ce va reloca activitatea fabricii Flaro. In acest scop, compania a achizitionat recent un teren de patru hectare in zona Sura Mica, din Sibiu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri