4 / 12

Locul 3: DEGI – Avrig 35

La inceputul verii, fondul de investitii Deutsche Gesellschaft fur Immobilienfonds (DEGI), parte a Aberdeen Property Investors Group din Scotia, a preluat de la grupul de firme Avrig 35 centrul comercial Iris din cartierul Titan din Capitala, pentru 147 milioane euro. Tranzactia a fost intermediata de compania de consultanta imobiliara CBRE|Eurisko si s-a incheiat in luna septembrie.

"Aceasta tranzactie confirma previziunile CBRE|Eurisko: piata locala de investitii este mai putin afectata de criza imobiliara prin care trec Statele Unite ale Americii, fiind perceputa in continuare ca o piata atractiva. In contextul instabilitatii pietelor financiare internationale, anul acesta, fondurile de investitii sunt doar mai precaute”, a afirmat Alexandra Dimofte (foto), seful departamentului Capital Markets al CBRE|Eurisko.

Proiectul Iris Shopping Center se desfasoara pe o suprafata de teren de aproximativ 10 hectare si cuprinde primul hipermarket Auchan de pe piata locala, cu o suprafata de vanzare de 16.000 de metri patrati si un centru comercial cu o suprafata de circa 30.000 de metri patrati.

DEGI negocia pentru proiectul Iris din iarna lui 2007, deoarece voia de multa vreme sa isi diversifice portofoliul, dar cand s-a uitat prima data la sectorul retail nu era nimic de vanzare in piata. Indiferent de criza, supermarketurile raman investitii de succes”, a declarat Georgiana Anghelus, reprezentantul Colliers.

Fondul de investitii DEGI, una dintre cele mai importante companii germane de administrare a proprietatilor, detine mai multe dezvoltari imobiliare in Romania, printre care cladirile de birouri Millennium BC, PGV Tower si Construdava din Bucuresti, achizitionate anul trecut pentru 110 milioane de euro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri