4 / 5

Preturile terenurilor pentru dezvoltari industriale au crescut cu pana la 20%

In prima jumatate a anului, volumul total al activitatii pe piata logistica s-a ridicat la tranzactionarea unor spatii de depozitare de peste 150.000 mp, oferta fiind de aproximativ 200.000 mp, se arata in acelasi raport.

„Chiriile pentru spatiile logistice variaza in functie de diferiti factori, cel mai important fiind legat de calea de acces, distanta de la teren pana la oras si prezenta utilitatilor. Pe masura ce piata se maturizeaza, preturile incep sa se stabilizeze, astfel ca doar in unele zone am notat o crestere a preturilor terenurilor pentru dezvoltari industriale de maximum 20%”, au mai spus consultantii DTZ Echinox.

Chiriile sunt in jur de 4,5 – 5,5 euro/mp/luna pentru suprafete de pana la 2.000 mp, iar pentru unitati mai mari, de pana la 10.000 mp se poate obtine o chirie de 4,5 euro/mp/luna si chiar mai putin pentru suprafetele de peste 10.000 mp. Nivelul costurilor de service se situeaza in jur de 0,8 euro/mp/luna.

„Zona cea mai bine dezvoltata din Bucuresti din punct de vedere loogistic ramane partea de vest a orasului, de-a lungul Autostrazii 1, favorizata de infrastructura existenta si facilitatile disponibile: trei rampe de iesire pe un segment de numai 10 km de autostrada la km 12, km 13,5 si km 23, cu zone de retail si comerciale, precum si accesul usor la soseaua de centura a capitalei precum si catre vestul tarii pe coridorul IV”, au enuntat cosultantii DTZ Echinox.

In aceasta zona, au fost dezvoltate cinci proiecte majore: Cefin Logistic Park, Bucharest West, Prologis Park Bucharest A1, Mercury Logistics Park si A1 Business Park.

„Rata neocuparii este inca scazuta, undeva sub 5%, deoarece o parte din stocul nou dat in folosinta in 2008 fusese inchiriata in avans de ocupanti puternici activi pe piata, cum ar fi Carrefour si DSV”, explica reprezentantii DTZ Echinox.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri