2 / 4

Proiect de 200 mil. euro, anulat

Grand Arena Mall (foto) are o suprafata inchiriabila de 50.000 mp si a necesitat o investitie de 187 milioane de euro, 150 milioane de euro fiind banii dezvoltatorului, iar restul finantarea de la banca UniCredit. Pentru ca imprumutul bancar este atat de mic, Harfi afirma ca nu sunt probleme in ce priveste planurile de viitor ale companiei in Romania, alte doua centre comerciale fiind in stadiul de planificare.

„Proiectul pe care voiam sa-l dezvoltam la Brasov a fost anulat, dupa ce am facut studiul de fezabilitate, insa acolo nu aveam cumparat terenul, ci era doar asigurat, in cazul in care proiectul era fezabil. In prezent, ne gandim sa dezvoltam alte doua centre comerciale in Romania, insa suntem la stadiul de plan”, a adaugat Mikael Harfi.

La jumatatea anului trecut, Euroinvest a anuntat ca va dezvolta un n proiect in Brasov, compus din locuinte, centre comerciale si spatii de birouri, in care va investi peste 200 milioane de euro.

„Suprafata terenului din Brasov este de circa 44 de hectare: jumatate va fi folosita pentru construirea centrelor comerciale, iar restul pentru spatii de birouri si apartamente. Vom continua sa investim in zona de sud a Capitalei, unde avem deja terenuri si asteptam autorizatia de constructie pentru alte proiecte", spunea in vara anului trecut Lucien Harfi, presedintele si directorul general al Euroinvest Intermed.

Grand Arena Mall este amplasat pe Bulevardul Metalurgiei Nr. 12 si are o suprafata construita de 120.000 de mp, dispusa pe doua niveluri si 2.100 de locuri de parcare subterana. Reprezentantii companiei se asteapta la un trafic anual de 8-10 milioane de persoane.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri