3 / 4

Evolutia randamentelor si estimari pentru 2009

Lipsa de lichiditati, dar si de transparenta din piata, au facut ca multe tranzactii sa fie inghetate si asfel intre asteptarile vanzatorilor si cele ale cumparatorilor s-au produs mari decalaje.

Pe segmentul spatiilor de birouri, yield-urile asteptate de investiorii au crescut in piata locala de la 5,7% in 2007, la 8% in 2008 si chiar la 8,5% in 2009. Nici sectorul de retail nu a fost mai ferit, randamentele crescand de la 6,5% in 2007, pana la 8,5% in 2008 si 9% in 2009.

Cei mai activi investitori, fondurile germane au fost astfel fortate sa-si regandeasca strategiile in luna octombrie si sa puna orice achizitie pe hold. Cu toate acestea, in 2009 se astepta o reluare a tranzactiilor pe toate sectoarele.

Investitorii privati, fondurile oportuniste dar si fondurile germane de investitii isi vor reindrepta privirile catre sectorul imobiliar, incercand sa reintre pe piata prin achiziitii de tip distressed si cautand in acest scop proprietari aflati in situatii dificile, fortati sa vanda cu orice pret.

La nivel global, DTZ are 12.500 de angajati in 163 de orase si asigura servicii integrate de agentie, de consultanta de corporatie, brokeraj, evaluari, finantari corporative, managementul proprietatilor si cercetare de piata. Compania-mama, DTZ Holdings plc., este listata la bursa din Londra inca din anul 1897.

In noiembrie 2002, dupa noua ani de activitate pe piata imobiliara din Romania, Echinox Consulting a incheiat un acord de parteneriat cu compania multinationala DTZ, Echinox Consulting devenind reprezentantul local al DTZ sub denumirea de DTZ Echinox.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri