4 / 5

Piata de investitii imobiliare din CEE: 220 mil. euro in T1

In Europa Centrala si de Est (CEE), cifra de afaceri totala a investitiilor imobiliare a scazut in primul trimestru din 2009 cu peste 60%, pana la aproximativ 220 de milioane de euro, potrivit companiei de consultanta imobiliara CBRE|Eurisko.

„Volumele de investitii pentru T1 2009 arata ca piata CEE se apropie de nivelurile inregistrate la inceputul acestui deceniu, inainte ca regiunea sa experimenteze o crestere semnificativa a cifrei de afaceri pentru investitiile imobiliare de-a lungul perioadei 2005-2007”, se arata in cel mai recent raport al CBRE|Eurisko.

O mare parte din activitatea de investitii din primele trei luni sa fost inregistrata in Rusia si Republica Ceha, volumul Rusiei fiind determinat de numeroase tranzactii pe segmentul spatiilor pentru birouri si al hotelurilor.

“Birourile au ramas in continuare cea mai dificila categorie imobiliara de tranzactionat in CEE in primul trimestru. In mod similar, nu s-au inregistrat nici un fel de tranzactii pe segmentul proprietatilor industriale si doar patru tranzactii retail, fata de aceeasi perioada din 2008, cand mai bine de un miliard de euro au fost investiti numai in proprietatile retail din regiune”, se mai arata in raport.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri