7 / 8

Urmeaza o noua emisiune de obligatiuni Impact?

Dan Ioan Popp a explicat ca exista varianta de a lansa o noua emisiune de obligatiuni Impact, ca metoda de finantare, dar nu mai devreme de un an, din cauza interesului scazut din piata.

Impact a fost a doua companie privata ce a emis obligatiuni pe piata romaneasca de capital. In februarie 2003, Impact a facut un imprumut obligatar de aproximativ 50 de milioane de lei.

La inceputul lunii februarie a acestui an, dezvoltatorul imobiliar a anuntat achitarea principalului si a dobanzii emisiunii de obligatiuni din 2005.

Aceasta a fost in valoare de 31 milioane de lei si a fost folosita la finantarea proiectelor Greenfield I Bucuresti si Europa Oradea.

“Obligatiunile pot sa constituie un instrument de lucru pentru noi, dar ele sunt legate de ce zic agentiile de rating si de cum joaca bancile prin intermediul dobinzilor la zi. Sunt reguli ale jocului care sunt dincolo de vointa si performanta unei companii, ci depind de disponibilitate. Pana nu exista apetit pentru aceste instrumente, nu le vom lansa”, explica managerul.

El sustine ca pana cand bursele emergente nu vor intra in atentia investitorilor mari, obligatiunile vor fi doar un instrument politic, necomercial, fara sa fie luat in serios cu adevarat de investitori. Pana atunci, bursa nu va oferi nimanui avantaje mari.

Compania Impact Developer & Contractor a fost infiintata in anul 1991, principalii actionarii fiind Dan Popp cu o detinere de 28,06% si Carmen Sandulescu cu o participatie de 11,54%. Pentru acest an, Impact estimeaza o scadere a profitului brut cu 60%, pana la 4,11 milioane lei.

Compania isi va anunta astazi rezultatele pe primul trimestru din 2009.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri