2 / 4

Cum este vazuta Romania

In ceea ce priveste imaginea asupra Romaniei, participantii la Real Vienna 2009 au fost interesati in principal daca tara noastra are in continuare potential pentru investitori in domeniul imobiliar si daca preturile au scazut ca urmare a crizei.

Un alt subiect de interes pentru potentialii investitori straini prezenti la targul imobiliar a fost pozitia bancilor din Romania referitoare la creditare si masura in care sistemul juridic si fiscal sustine investitiile imobiliare.

„Potentialii investitori cu care am discutat sunt interesati sa afle detalii despre finantarile din fonduri europene si daca acestea ar fi de natura sa sustina posibile investitii in Romania. Modul de accesare al fondurilor precum si experienta pe care o avem in legatura cu absorbtia banilor proveniti din aceste surse sunt subiecte de interes pentru potentialii investitori”, afirma Anca Parascan.

Piata imobiliara din Romania nu este inghetata, in opinia avocatului, ci se bazeaza in prezent pe private equity, iar intrucat finantarile din partea bancilor sunt on-hold, este firesc ca piata sa stagneze.

„Potentiali investitori au manifestat tot o atitudine de expectativa, pe care o cunosteam deja de la Expo Real, din toamna anului trecut. Nu sunt semne ca nu vor mai exista investitii, insa in piata se manifesta o expectativa generala, cu totii asteapta sa vada ce se va intampla in perioada urmatoare. Asteapta actiuni din partea bancilor, semnale care sa indice schimbarea atitudinii acestora”, explica avocatul bpv Grigorescu.

Astfel, chiar daca momentan expectativa este atitudinea care primeaza, piata imobiliara traieste in continuare, insa fara balonul speculativ de anul trecut. Cei care investesc din propriile fonduri continua si in aceasta perioada, bucurandu-se deja de preturi mai scazute, iar cei care au bani proprii de investit, cu siguranta vor derula proiecte si in 2009, crede Parascan.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri