3 / 4

"Criza economica nu si-a atins punctul culminant"

In 2009, Anca Parascan spune ca nu vor avea loc tranzactii covarsitoare, ca in anii trecuti, insa loc de investitii in Romania mai este.

„Ma astept sa existe in continuare tendinte de speculatie, insa de data aceasta generate de scaderea preturilor si de lipsa de finantare. Exista jucatori importanti de pe piata imobiliara internationala care inca nu au intrat in Romania, pe principiul ca preturile, chiar daca au scazut, nu au scazut inca destul”, a subliniat avocatul.

Parascan nu vede o deblocarea pietei imobiliare in acest an si nu crede ca se vor adeveri previziunile de deblocare pentru toamna, chiar daca exista voci care sustin acest lucru.

„Din punctul meu de vedere, toate semnele economice globale indica opusul; criza economica nu si-a atins inca punctul culminant. Chiar daca atat persoane importante din economie, cat si din politica incearca la ora actuala sa ne convinga ca suntem pe o panta ascendenta, ar trebui sa ne uitam mai departe de granite, mai departe de televizor si sa vedem ca altii sunt de alta parere”, a precizat Anca Parascan.

La finalul celor trei zile, toate semnele de la Real Vienna 2009 au indicat o prelungire a starii de expectativa, insa avocatul astepta editia din toamna a Expo Real, de la München, pentru o reevaluare a pietei.

„Chiar si in aceasta perioada, targurile imobiliare favorizeaza intalnirea jucatorilor si ii ajuta sa ia pulsul, sa adune informatii la cald de la participantii din piata. Atat Real Vienna, cat si Expo Real raman ,isi pastreaza functia principala de loc de intalnire si de networking pentru jucatorii de pe piata de Real Estate din Sud-Estul Europei”, a incheiat avocatul.

La cei 33 de ani, Anca Parascan este de trei ani avocat partener in cadrul bpv Grigorescu, avand o experienta de noua ani in piata de avocatura. In prezent, casa de avocatura bpv Grigorescu a ajuns la un numar de 29 avocati si afaceri de trei milioane euro in 2008, in crestere cu 30% fata de anul precedent.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri