2 / 4

Dezvoltatorii isi ingheata proiectele, dar nu vand

Dezvoltatorii nu sunt fortati sa vanda si nu vedem acele tranzactii de tip distressed assets de care se tot vorbeste, precizeaza managerul AFI Europe. El da exemplu dezvoltatorii care prefera sa-si inghete proiectele neincepute, pentru ca nu au foarte multe costuri de acoperit.

“Vedem multi dezvoltatori care isi ingheata proiectele si asteapta, insa nu vand. Toata lumea asteapta ca bancile sa reia creditarea, acolo sunt marile sperante”, afirma Roma.

Criza are si partile ei bune, pentru dezvoltatorul AFI Europe, care va livra la sfarsitul lunii septembrie centrul comercial AFI Palace Cotroceni (foto). “Multe centre comerciale au fost amanate, iar altele au fost deschise dar sunt aproape goale”, explica Tal Roma.

Desi studiile companiilor de consultanta imobiliara arata in fiecare luna noi scaderi de preturi pentru apartamente si reduceri ale chiriilor din sectoarele de birouri, rezidential si comercial, Tal Roma spune ca preturile nu au scazut atat de mult pe cat se vehiculeaza, ci totul se petrece la nivel psihologic.

“Oamenii inca roiesc in supermarketuri, pe litoral preturile au scazut doar comparativ cu anul trecut, insa nu este o scadere considerabila. Preturile apartamentelor au scazut si ele, dar aici trebuie sa tinem cont de fluctuatia cursului valutar. Scaderile nu sunt asa de dramatice, ci este mai mult o criza la nivel psihologic”, subliniaza Roma.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri