3 / 4

"Situatia pietei imobiliare s-ar putea mentine inca doi ani"

Tal Roma este de parere ca situatia actuala a economiei din Romania si in special a pietei imobiliare, s-ar putea mentine inca doi ani, depinzand de evolutia economiilor din China si Statele Unite, pentru ca “restul statelor imita aceste economii”.

In ceea ce priveste evolutia proiectelor imobiliare aflate in constructie, soarta acestora va fi decisa de piata, iar piata este reprezentata de oamenii care cumpara apartamente, de retailerii dintr-un centru comercial sau de chiriasii dintr-o cladire de birouri.

“Problema acum este ca nimeni nu are cash, bancile nu mai dau credite si atunci zarurile sunt la cei dispun de lichiditati. In plus, sunt multi care au luat imprumuturi pe doi ani, iar acum incearca sa si le extinda pe cinci ani”, spune Tal Roma.

Proiectul dezvoltat de AFI Europe, AFI Palace Cotroceni este situat la intersectia bulevardelor Vasile Milea si Timisoara si va fi livrat in toamna, avand o suprafata inchiriabila (GLA) de 76.000 mp.

O eventuala vanzare a mall-ului este exclusa pentru moment, deoarece, in contextul in care nu exista un yield (ranadament) al pietei, nu se poate vorbi de un moment favorabil pentru vanzari. Cu toate aceasta, Tal Roma estimeaza valoarea centrului comercial la 400-450 milioane de euro.

Printre chiriasii mall-ului se numara: INDITEX (ZARA, Pull and Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho si Zara Home), C&A, MANGO Group, Bestseller Group (Vero Moda, Jack & Jones, Pieces, Name It), Deichmann, Marks & Spencer, Nordsee, Hondos, Nike, Converse, Miss Sixty, Calvin Klein, Champion, Benetton si SMYC.

AFI Europe este membra a Grupului Africa-Israel, unul din cei mai importanti investitori in domeniul imobiliar rezidential si comercial, activ prin proiectele sale in tari precum Cehia, Serbia, Romania, Bulgaria, Germania, Letonia, Polonia si Ungaria.



Inapoi la articol

Setari Cookie-uri