2 / 5

Entuziasmul proprietarilor, reflectat in cresterea preturilor

Cresterea preturilor pentru apartamentele din Bucuresti reiese si dintr-o analiza a portalului imobiliar AnunturiParticulari.ro, care monitorizeaza anunturile publicate de persoanele particulare in presa scrisa si pe Internet.

“Entuziasmul proprietarilor legat de succesul mult discutatului program guvernamental s-a reflectat pe piata, marind usor preturile pentru garsoniere si doua camere si ceva mai semnificativ pentru apartamentele cu trei si patru camere”, se arata in analiza AnunturiParticulari.ro.

Astfel, pretul mediu cerut de proprietari pentru o garsoniera a crescut cu 3% fata de luna iunie, ajungand la 47.000 de euro. Pentru locuintele cu doua camere a fost solicitat, in medie, un pret de 71.000 de euro, in cresterea cu circa 2% fata de luna precedenta.

Pentru apartamentele cu trei camere, pretul mediu de strigare s-a apropiat 100.000 de euro in prima jumatate din iulie, cu 5% mai mult fata de aceeasi perioada a lunii trecute.

„Cu siguranta cea mai mare influenta vine pe fond psihologic si este cauzata de programul Prima Casa. Nu cererea efectiva este cea care a generat cresterea, ci doar speranta proprietarilor ca in sfarsit isi vor vinde proprietatile”, sustin cei de la AnunturiParticulari.ro.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri