4 / 5

In ce context se scumpesc locuintele

Proprietarii au inceput sa creasca din nou preturile apartamentelor vechi, dupa mai bine de un an de scaderi, insa contextul economic in care acest lucru se intampla nu este deloc unul favorabil.

Romania s-a clasat in primul trimestru pe pozitia a 13-a in cadrul statelor membre ale UE, dupa rata somajului in randul tinerilor intre 15 si 24 de ani, care a urcat la 19,6% fata de aceeasi perioada din 2008, arata datele publicate de Eurostat.

Mai mult, 26% dintre romani cunosc un coleg care si-a pierdut slujba, iar 28% cunosc pe cineva din cercul de prieteni sau familial care a fost afectat, potrivit unui Eurobarometru publicat de Comisia Europeana (CE).

Nici estimarile Bancii Mondiale nu sunt mai optimiste. Astfel, procentul populatiei din Romania care va trai in saracie in acest an va creste cu 1,7 puncte procentuale fata de 2008, la 7,4%, iar printre cei mai afectati se vor numara copiii, potrivit Strategiei de parteneriat cu Romania pentru perioada 2009-2013, realizate de BM.

Nu in ultimul rand, castigul salarial mediu net a scazut in luna mai cu 3,7% (52 lei) fata de luna anterioara, pana la 1.356 lei (325 euro), conform Institutului National de Statistica (INS).





Inapoi la articol

Setari Cookie-uri