2 / 4

Ce va aduce toamna

Daca dupa zece luni de scaderi, chiriile locuintelor s-au stabilizat, toamna ar putea aduce o noua crestere, fenomenul fiind unul obisnuit atat in Bucuresti cat si in alte orase cu universitati importante.

„Incepand cu luna septembrie si continuand in octombrie, odata cu deshiderea centrelor universitare, ne vom confrunta cu un explozie a cererii pe piata inchirierilor, ce va avea ca drept consecinta cresterea imediata a chiriilor solicitate de proprietari”, sustin reprezentantii AnunturiParticulari.ro.

Un alt scenariu este luat in calcul de Stefania Trandafir, de la Re/Max 5 Star, care afirma ca deocamdata nu s-a terminat cu scaderea chiriilor, pentru ca acestea sunt in relatie directa cu preturile apartamentelor, inca in scadere.

“In urma programului Prima Casa, am inregistrat un numar record de cereri de cumparare. Acesti cumparatori nu se vor grabi sa cumpere pana cand nu vor gasi oferte pe buzunarul lor, iar unii sunt convinsi ca, incepand cu luna septembrie, vor cumpara apartamente cu doua camere la pretul de 50.000 euro”, explica agentul Re/Max 5 Star.

In iulie, numarul de apartamente scoase la vanzarea a crescut cu 16% fata de luna iunie, potrivit datelor AnunturiParticulari.ro. Mai exact, numarul ofertelor de doua si trei camere a crescut cu 18,9%, respectiv 18,5%, in timp ce oferta de garsoniere nou aparute a crescut cu 13%. Cele mai mici cresteri au fost pe segmentul apartamentelor cu patru camere, unde numarul ofertelor a crescut cu 3,6%.




Inapoi la articol

Setari Cookie-uri