2 / 7

Vanzatorii aflati in dificultate ar putea aparea pe piata

Pe piata de investitii, jucatori au urmarit randamente anuale de 25% sau dublarea capitalului, intr-o perioada de trei pana la cinci ani, insa aproape toti investitorii de risc scazut, cum sunt fondurile germane, au oprit temporar achizitiile in Romania din cauza profilului de risc al regiunii si al economiei nationale. Cladirile de birouri au fost activele preferate, oferind gradul cel mai scazut de risc.

“Al doilea semestru va fi caracterizat de o abordare selectiva a oportunitatilor de catre investitori care vor cauta proiecte bine localizate, de buna calitate, chiriasi siguri si contracte pe termen lung. Ne asteptam ca vanzatorii aflati in dificultate sa apara in piata, obligati sa vanda active datorita problemelor de lichiditate sau de refinantare”, afirma Blake Horsley (foto), primul expat din echipa Colliers, care se ocupa de fondurile de investitii si de tranzactiile mai mari de 20 milioane de euro.

In plus, nevoia de capital pentru achizitii sau dezvoltari ar putea genera cerere pentru instrumente hibride, cum ar fi finantarea mezanina sau structuri inovative de achizitie, care amana definitivarea platilor pentru momentul in care fundamentele pietei se vor stabiliza, se mai arata in raportul consultantului. (Citeste si Fondurile de investitii s-ar putea retrage din piata chiar pana in 2010)

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri