2 / 4

Potentialii cumparatori, tinerii cu peste 2.500 euro/gospodarie

Noile conditii de pe piata rezidentiala au determinat modificari majore in structura cererii comparativ cu 2008. In prezent, pe segmentul locuintelor noi, cererea efectiva solvabila provine in principal din partea populatiei tinere, intre 30 si 40 de ani, cu venituri lunare de peste 2.500 euro pe gospodarie, necesare pentru obtinerea creditelor ipotecare.

Totusi, comparativ cu ceilalti ani, a crescut numarul cumparatorilor care platesc intreaga suma fara finantare bancara sau platesc un avans mai consistent pentru a evita ratele lunare mai mari. Mai mult, tranzactiile sunt realizate aproape in exclusivitate de catre clientii care au deja o locuinta si doresc imbunatatirea conditiilor de locuit, se arata in raport.

De asemenea, o parte reprezentativa din familiile cu venituri lunare de peste 1.000-1.500 euro/luna si care nu se incadreaza pentru obtinerea unui credit ipotecar, dar care pot sustine plata unei chirii medii lunare de minim 400- 600 euro sau a unei rate direct catre dezvoltator, pot reprezenta cererea efectiva pe piata locuintelor.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri