4 / 5

"Vom vedea mult vreme doar tranzactii prin absorbtie sau pe etape"

Investitorii nu au disparut din piata imobiliara, admite si Cristian Ustinescu (foto), seful departamentului de investitii al DTZ Echinox, companie de consultanta care a intermediat cea mai mare tranzactie imobiliara din 2009.

“Investitiile directe, de tipul «da-mi cheile, uite banii» au apus. Acum este vremea tranzactiilor prin absorbtie sau a celor pe etape, in care profitul investitorului poate creste in functie de performantele dezvoltatorului”, a explicat Ustinescu.

Consultantul DTZ Echinox afirma ca o alta schimbare s-a petrecut in strategia investitorilor: acestia se uita, in primul rand, la ce venituri aduce proiectul respectiv si ce garantii ofera. “Multi au inteles ca nu neaparat «clanta poleita cu aur» sau Piata Victoriei le va aduce cele mai mari venituri”, a subliniat Cristian Ustinescu.

Pe langa “investitorii rationali”, spune Ustinescu, in prezent asistam si la un alt tip de investitori: tipul animalic, care urmareste un profit de 30-40%.

El a mai spus ca, in prezent, compania DTZ Echinox este implicata atat in tranzactii de peste 100 milioane de euro, care ar putea fi incheiate in 2010, dar si la cateva tranzactii mai mici, de 3-5 milioane de euro, care ar putea fi a anuntate in acest an, majoritatea fiind pe segmentul comercial.

DTZ Echinox a intermediat tranzactia prin care fondul de investitii New Europe Property Investments (NEPI) a cumparat pentru 63 milioane de euro un parc comercial din Braila, de la dezvoltatorul BelRom Real Estate.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri