3 / 5

Profilul locuintei noi de sub 80.000 euro

Tot cu buget de cel mult 80.000 euro pot fi cumparate garsoniere si apartamente cu doua camere in zone ale Bucurestiului, precum: Andronache, Theodor Palady, Republica sau Prelungirea Ghencea, conform proprietatilor afisate pe portalul casefaraintermediari.ro.

Suprafata apartamentelor de sub 80.000 euro oferite de dezvoltatorii imobiliari variaza intre 60-90 mp, in timp ce pretul pe mp variaza intre 700-1.100 euro/mp. Potentialii cumparatori au doua variante: o suprafata mai mare, dar finisaje inferioare calitativ sau o suprafata mai mica, dar finisaje superioare.

“In cazul unor preturi de sub 450 euro/mp, tinand cont de costul materialelor de constructii din piata, recomandam potentialilor cumparatori sa analizeze cu atentie oferta, deoarece raportul calitate/pret nu va fi cel scontat”, subliniaza Gabriela Enescu, de la Case Fara Intermediari.

Cu cel mult 80.000 euro mai pot fi cumparate vile “la rosu” (n.r: fara finisaje) in cartiere limitrofe ale Bucurestiului, precum Prelungirea Ghencea, Berceni sau Bucurestii Noi. Aceste proprietati detin si o suprafata de teren de pana la 150 mp, potrivit datelor portalului imobiliar.

In tara, la acelasi buget pot fi cumparate vile “la rosu” in Brasov, cu suprafete de aproximativ 180 mp utili sau apartamente in Predeal, cu suprafete cuprinse intre 70-90 mp, dotate cu finisaje de lux.

“Interesant de remarcat este ca pentru acelasi buget, in prezent, pot fi achizitionate apartamente de doua camere in Dubai, pe renumita plaja Jumeirah, ceea ce ne demonstreaza inca o data ca nu s-a ajuns la un minim privind pretul apartamentelor noi in Romania”, spune Enescu.

Spre comparatie, anul trecut, cu 80.000 euro, un potential cumparator putea sa cumpere o garsoniera intr-o zona centrala sau ultracentrala a Capitalei, sau un apartament cu doua camere in zone precum: Berceni, Drumul Taberei, Crangasi, Prelungirea Ghencea sau Titan.

“In 2008, pentru un cuget de 80.000 euro, mai exista posibilitatea cumpararii de terenuri sau case demolabile in zonele limitrofe ale Bucurestiului”, adauga Gabriela Enescu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri