4 / 5

Ce cauta cumparatorii care au 80.000 euro

Cei care dispun de un buget de 80.000 euro isi doresc in primul rand apartamente cu doua sau trei camere, cu suprafete generoase, afirma managerul portalului casefaraintermediari.ro.

“In general, se pune accent mai mult pe suprafata locuibila decat pe finisaje, mentalitatea fiind ca finisajele se pot adauga ulterior. De asemenea, cei care aleg sa cumpere in aceasta perioada pun accent pe zona si mijloacele de transport in comun, pe apropierea de un supermarket, gradinita sau scoala”, explica Enescu, adaugand ca zonele cu cel mai mare succes sunt Prelungirea Ghencea, Militari, Crangasi si Berceni.

In ceea ce priveste deosebirea majora fata de perioada de crestere a pietei rezidentiale, Cristina Rosca, de la RealTime, spune ca aceasta este reprezentata de interesul manifestat fata de locuintele finalizate sau cu livrare in perioada imediat urmatoare.

“Acest aspect a fost generat de scaderea increderii cumparatorilor in dezvoltatori, in sensul ca a crescut riscul nelivrarii la timp, sau, si mai rau, a nefinalizarii sau amanarii executiei locuintelor contractate”, afirma oficialul RealTime.

In plus, cresterea cererii de apartamente cu doua camere, crede Rosca, se datoreaza reorientarii de la apartamentele cu trei camere, unde pretul depaseste puterea de cumparare a majoritatii cumparatorilor, sau de la garsoniere, cu un mic efort, avand in vedere ca locuinta este o investitie indelungata.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri