2 / 4

Furnizorii acuza: Nu suntem banci, trebuie sa fim platiti la timp

In timp ce primariile se plang de relatia cu asociatiile de proprietarii, furnizatorii de materiale de constructii implicati in programul de reabilitare termica spun ca nu isi primesc banii la timp si sunt presati sa ofere marfa cat mai ieftina.

“Banii nu pot fi incasati in timp util si toata lumea face presiune pe pret si pe termene de plata cat mai lungi. Asa ceva este imposibil, furnizorii de materiale de constructii nu actioneaza ca si banci. Trebuie sa existe un circuit fluent al bancilor”, au declarat reprezentantii Henkel Romania, divizia locala a grupului german Henkel.

Potrivit acestora, majoritatea clientilor pun presiune pe pret si cauta produse cat mai ieftine, bazandu-se pe logica “refacem lucrarile peste doi-trei ani, acum merge si asa”, iar acest rationament nu mai tine de viziunea de secolului 21.

Radu Grigorescu, consultant tehnic in cadrul producatorului de materiale termoizolante Austrotherm, este de parere ca preturile cresc din cauza atreprenorilor generali care lucreaza la randul lor cu alti patru-cinci sub-atreprenori. “Antreprenoriatul cu alti sub-antreprenori este pagubas si de aici provin preturile exagerate”, subliniaza reprezentantul Austrotherm.

Cu totii cad de acord ca derularea procesului de reabilitare termica trebuie sa fie mai bine monitorizata, iar fazele terminante, mai atent urmarite, astfel incat sa nu fie gasite nereguli la finalizarea procesului, asa cum acuza reprezentantii MDRL.

“Firmele de constructii trebuie puse la punct, pentru ca avem mii de poze cu blocuri reabilitate si se vad greselile facute. Patronatul Societatilor din Constructii ar trebui sa faca putina curatenie intre aceste firme”, a declarat Gina Petrescu, directorul Directiei Programe-Reabilitare Termica (DPRT), din cadrul MDRL.

Citeste si Cum arata din strada marea reabilitare termica?.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri