3 / 4

Se simte lipsa bancilor

Adriana Iftime, director general executiv al Patronatului Societatilor de Constructii (PSC), este de parere ca pentru constructori programul de reabilitare termica este o speranta ca inca mai pot accesa niste fonduri, insa marea problema este lipsa bancilor din program.

“Se simte lipsa bancilor din acest program. Mai mult, dupa ce primariile au preluat contributiile asociatiilor de proprietari ca un mic cadou electoral, restul proprietarilor au sperat ca o sa vina primaria si o sa le dea tamplaria gratis. Asa se explica de ce, in plin program de reabilitare, veniturile producatorilor de tamplarie termoizolanta au scazut cu 40%”, a declarat Adriana Iftime, in cadrul conferintei organizate de SenterNovem si Business Development Group.

Pentru anul 2010, PSC intentioneaza sa lanseze un fel de programul Rabla pentru tamplarie si un ghid de intocmire a caietelor de sarcini pentru executarea lucrarilor de reabilitare termica, ideea venind dupa ce patronatul a gasit in sectorul 1 mai multe caiete de sarcini identice. In plus, pentru ca dirigintii de santier nu pot urmari tot timpul lucrarile, PSC vrea sa puna la dispozitia asociatiilor de locatari mai multi consultanti, platiti din fondurile pentru programul de reabilitare.

“Realitatea este ca, in 2009, licitatiile pentru reabilitarea blocurilor au fost castigate in functie de cifra de afaceri a companiilor participante. Astfel au castigat firme care nu au facut niciodata un bloc, iar calitatea lucrarilor este indoielnica”, a incheiat director general executiv al Patronatului Societatilor de Constructii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri