2 / 6

8 din 10 agentii imobiliare au fost inchise

In opinia lui Gabriel Alexandru, de la Century 21, incapacitatea autoritatilor de a reglementa sectorul imobiliar a contribuit la degradarea calitatii serviciilor imobiliare, la aparitia publicitatii mincinoase si a favorizat multe inselaciuni in dauna avutului privat.

“Ca un efect benefic al crizei, daca in anii trecuti erau mii de agentii prezente pe piata, acum circa 8 din 10 agentii si-au inchis portile si majoritatea agentilor si-au schimbat domeniul de activitate”, spune Alexandru.

In ceea ce priveste intrarile in insolventa, acestea erau previzibile ca urmare a situatiei financiare precare a celor mai multi dezvoltatori si a legislatiei ce favorizeaza debitorul.

“Numarul insolventelor a fost mai mic decat cel asteptat, finantatorii incercand sa mascheze situatia dezastruoasa, atat prin prisma activelor supraevaluate (expuneri neacoperite de valoarea de piata a garantiilor), cat si prin procesul dificil de executare a debitorilor rau-platnici. Astfel, bancile au apelat la rescadentari si la alte tranzactii cunoscute sub denumirea generica de «window-dressing» in speranta ca piata isi va reveni, uitand ca nu vom avea o revenire daca nu isi vor revizui politica de creditare”, explica oficialul Century 21.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri