3 / 4

Cum s-a ajuns la reduceri de milioane

Gabriel Alexandru, vicepresedintele Century 21 Romania, spune ca preturile din 2007, care pareau tuturor reale si normale, au devenit acum ireale si anormale.

„Gestul proprietarului de a reduce pretul initial cu peste 20% indica faptul ca, la fel ca majoritatea celor ce incearca sa-si vanda proprietatile, nu a solicitat un raport de evaluare sau o analiza comparativa de piata, plecand astfel de la un pret stabilit arbitrar. Acesta este riscul pe care si-l asuma toti care incearca sa-si vanda singuri proprietatile si nu apeleaza la un expert imobiliar pe zona respectiva”, declara Alexandru.

Reprezentantii portalului magazinuldecase.ro spun ca reducerea mare de preturi poate fi datorata faptului ca proprietarii au stat prea mult timp cu vilele nevandute si au ales sa scada pretul initial pentru a creste sansele de vanzare.

„Fata de maximul preturilor atins in 2007 pe piata rezidentiala, preturile din 2009 s-au redus chiar cu pana la 50%. In aceste cazuri, reducerea de un milion reprezinta o scadere de 22,2% pentru proprietatea din Baneasa, respectiv de 33% pentru cea din Romana. Chiar daca sunt scaderi mari, procentual este vorba de un fenomen firesc, care a urmat trendul intregii piete rezidentiale”, sustin cei de la magazinuldecase.ro.

Reprezentantii portalului cred insa ca in acest an piata se va stabiliza si, cel mai probabil, nu vom mai asista la astfel de reduceri. Intre timp, proprietarii vilelor de milioane de euro cauta cumparatori si incearca sa mentina pretul constant.

„Pana cand previziunile de crestere economica nu vor fi pozitive, speculatorii vor intarzia sa apara. De partea cealalta, consumatorii pe acest segment sunt foarte pretentiosi si trebuie sa le placa acea proprietate foarte mult pentru a decide sa o cumpere. Chiar si asa, consumatorii asteapta ca preturile sa nu mai scada”, a incheiat Gabriel Alexandru, de la Century 21.




Inapoi la articol

Setari Cookie-uri