2 / 4

Orientarea catre proprietarii cu probleme

In 2009, compania a fost implicata in consilierea unui fond de investitii care a cumparat doua cladiri de birouri, pentru zece, respectiv cinci milioane de euro. Cladire vanduta pentru zece milioane de euro este complet inchiriata si se afla intr-un oras de provincie. Cealalta cladire este goala si se afla in Bucuresti, consultantul numind-o o proprietate de tip distressed.

Pentru 2010, More Real Estate Services isi propune sa reprezinte atat investitorii iesiti la cumparaturi pe piata imobiliara locala, dar si proprietatii “blocati cu proprietati scumpe, in proiecte cu planuri de afaceri nepotrivite si asteptari care tin de domeniul trecutului’’.

„In acest moment, Romania nu este o prioritate pentru investitorii straini, iar proprietarii care tin preturile sus, bazandu-se pe ideea ca daca le-au putut obtine in 2008 vor putea si in 2010, trebuie sa renunte la acest vis. Nici un proprietar nu mai are acum o coada de potentiali cumparatori la usa”, afirma Ilias Papageorgiadis.

In prezent, pe langa negocierile cu bancile, More Real Estate Services este in discutii finale pentru semnarea unei tranzactii cu spatii logistice. In ceea ce priveste asteptarile investitorilor, Papageorgiadis spune ca acestia cauta proiecte de birouri sau retail, atat in Bucuresti cat si in tara, cu conditia sa genereze venituri stabile.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri