2 / 4

"Iau cu mine acasa doar relatia cu oamenii"

Reuven Havar crede ca plecarea de acum va fi mai grea decat cea din 2006, cand a parasit Cehia pentru Romania. "Stiam limba romana si ramaneam in aceeasi companie, insa acum lucrurile sunt putin mai complicate. Sunt bucuros ca incep altceva, urmeaza o noua perioada, iar daca e ceva ce iau cu mine acasa, atunci e relatia cu oamenii de aici", spune israelianul.

El povesteste cum in Cehia a obtinut o finantare bancara de 50 milioane de euro, iar in Romania, desi compania era la primul sau proiect pe piata locala, a primit de la banca 234 milioane de euro. "Am invatat sa negociez cu bancile, cu retailerii si am creat o relatie cu autoritatile, pentru ca fara ele nu poti face nimic. Totul tine de cum vorbesti cu oamenii", explica el.

In ceea ce priveste angajatii din cadrul companiei, Havar spune ca a avut interviuri cu fiecare om care lucreaza pentru AFI Europe. "Nu conteaza ce spune un om, eu ma uit la el si aud muzica. De multe ori, caracterul poate fi mai important decat educatia", subliniaza managerul.

AFI Europe Romania ar urma sa inceapa in acest an lucrarile de constructie pentru centrul comercial din zona Bucurestii Noi, pe locul fostei fabrici Laromet. Havar admite ca finantarea proiectului este greu de obtinut, in contextul in care bancile nu dau semne de "redeschidere a robinetului", insa, pe de alta parte, finalizarea AFI Palace Cotroceni este un avantaj. In plus, compania negociaza vanzarea la termen a celor doua cladiri de birouri, din Cotroceni.

"Avem un client care vrea sa cumpere 25.000 mp de birouri, dar nu este Raiffeisen Bank, asa cum s-a speculat. In prezent, piata este problematica si daca ai pus mana pe un client, semnezi. Din pacate, alternativa nu a fost un alt client care sa vrea sa inchirieze 25.000 mp de birouri", a mai spus Havar.






Inapoi la articol

Setari Cookie-uri