3 / 4

Momentul pariurilor in business

AFI Europe este prezenta in opt tari: Romania, Cehia, Ungaria, Bulgaria, Polonia, Germania si Letonia. Compania a inregistrat anul trecut, la nivel de grup, afaceri de 70 milioane de euro, spune Reuven Havar. "Mai mult de 40 milioane de euro din aceasta suma au provenit din munca mea, din cele doua proiecte pe care le-am inceput si le-am finalizat, in Praga si in Bucuresti", afirma managerul.

Havar este mandru de proiectele pe care le-a coordonat in cei zece ani petrecuti in cadrul AFI Europe, insa spune ca acum este cel mai bun moment pentru a face pariuri in business. "In cel mult doi ani, vom iesi din recesiune. Cred ca acum este momentul sa incepi sa lucrezi intr-o alta companie, care sa profite de avantajele unui nou start in real estate. Incepe o alta perioada, este nevoie de noi strategii si cei care vor «calari» aceasta situatie vor castiga pariurile".

Legat de principiile de business, Havar este de parere ca nu este greu sa fii manager, totul tine de detalii, iar un detaliu important este cum comunici cu angajatii. "Ia oameni buni si plateste-i pe masura. Nu incerca sa reduci costurile scazand salariile angajatilor, de acei oameni depinde business-ul tau. Daca totusi nu exista alta solutie, atunci salariile trebuie sa scada pentru toata lumea, de la sef, pana la femeia de serviciu", explica Havar.

Israelianul mai spune ca este foarte important pentru un manager sa tina contabilitatea firmei intern, iar in ceea ce priveste consilierea juridica, sa isi aleaga un avocat nou, care sa creasca odata cu firma. "Un alt om (n.r: alaturi de Razvan Gheorghe) pe care il consider un model este avocata noastra, Bianca Stamatoiu. Este un avocat tanar, care a stiut sa isi adapteze serviciile la nevoile noastre. La casele mari de avocatura trebuie sa mergi atunci cand ai o problema importanta, nu una de zi cu zi", precizeaza Havar.

El subliniaza si rolul presei in dezvoltarea unei companii si in costruirea imaginii unui manager. "Presa din Romania nu este asa dificila, in Israel ziaristii ne «mananca». Insa ca lider, pentru presa trebuie sa ai mereu timp si inspiratie, sa creezi o relatie. Asa, chiar si atunci cand vor fi impotriva ta, nu vor «musca» atat de adanc", a incheiat Reuven Havar.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri