2 / 5

Takko: O chirie de cel mult 15 euro/mp este potrivita

Retailerul german de imbracaminte Takko a deschis 11 magazine anul trecut in Romania si are in plan alte cinci pentru 2010, intrucat vanzarile din primele doua luni ale acestui an au fost cu circa 10% mai mari fata de aceeasi perioada a anului trecut.

„In 2009, piata de fashion a scazut cu 10-30%, insa semnalele pentru acest an sunt pozitive. Vrem sa deschidem inca cinci magazine, dar cautam locatii cu chirii pe care sa le putem suporta. Pentru un retailer de fashion de tip discount cred ca o chirie de 7-15 euro/mp/luna este potrivita. In trecut, am refuzat locatii premium pentru ca nu puteam respecta indicatorii de perfomanta”, a declarat Cosmin Ulmean, managing director pentru Romania al Takko Fashion International.

In ceea ce priveste reducerile de chirii, des invocate de proprietarii centrelor comerciale, Cosmin Ulmean spune ca Takko nu a facut o politica din acest lucru in magazinele sale, deschise in orase precum Cluj-Napoca, Craiova, Sibiu, Timisoara, Suceava, Braila, Bucuresti sau Constanta.

„A fost doar o ajustare fireasca, dupa ce in 2006 chiria creste din doua in doua saptamani”, subliniaza reprezentantul Takko.

O opinie similara a impartasit si Klaus Reisenauer, asociat si managing director al Oasis retail development & consulting, companie care a dezvoltat 39 de locatii pentru reteaua de magazine de tip discount, Kaufland si alte 13 pentru Plus. „In cazul anumitor proiecte, nu a fost o scadere a chiriilor, ci doar o revenire la normal, dupa ce au fost atinse niste niveluri exagerate”, a precizat Klaus Reisenauer.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri