4 / 5

Bancile incep sa fie interesate de finantari

Dupa ce prima jumatate a anului trecut a reprezentat o perioada aproape blocata pentru piata finantarilor din real estate, din a doua parte a anului s-a simtit o schimbare, iar in prezent unele banci sunt dispuse sa finanteze peste jumatate din valoarea unui proiect imobiliar, potrivit companiei Swift Finance, specializata in obtinerea de finantari pentru proiecte de real estate, precum si in restructurarea unor pachete de finantare existente.

“Cateva banci locale, ale caror companii-mama au devenit mai flexibile, sunt dispuse sa suporte 50-60% din costurile de finantare a unui proiect imobiliar. Este o schimbare majora de atitudine fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand nici macar nu voiau sa stea de vorba cu noi”, a declarat Alexandru Duduman (foto), partener in cadrul Swift Finance.

Recent, compania Swift Finance a consiliat obtinerea unei finantarii de 7,6 milioane de euro pentru dezvoltarea celei de-a treia cladiri din proiectul de birouri City Business Center din Timisoara, dezvoltat de ModaTim Investment S.A.

“Bancile interesate de finantare se uita la proiecte de birouri, cat si de retail sau chiar proiecte logistice. Sunt atente la locatia proiectului, la chiriasi, dar si la fezabilitate. Conteaza foarte mult ce sanse are acel proiect pe termen lung, nu doar care ce potential are in momentul de fata”, a adaugat Alexandru Duduman.

La inceputul acestui an, si dezvoltatorul RED Management Capital, care a inchis in vara anului trecut centrul comercial Armonia din Braila, a anuntat ca primit o finantare de la Immorent Romania, parte a Erste Group, pentru un proiect de mici dimensiuni, amplasat in orasul Husi, judetul Vaslui. Investitia in proiectul din Husi este estimata la opt milioane de euro, iar finantarea de la Immorent a fost acordata pentru o perioada de 12 ani, potrivit reprezentantilor RED Management Capital.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri