3 / 5

Chiriile mall-urilor din Bucuresti, inapoi la nivelul din 2007

La sfarsitul anului trecut, cele mai mari chirii pentru centre comerciale din Bucuresti variau intre 70-85 euro/mp/luna, in timp ce pentru unitatile de pe cele mai importante artere se situau intre 60-70 euro/mp/luna, potrivit unui raport recent al companiei de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle.

„Estimam ca pana la sfarsitul anului, chiriile spatiilor de retail din Bucuresti se vor intoarce la nivelul din 2007, respectiv 80-90% pentru proiectele premium. In prezent, rata de neocupare pentru proiectele din Capitala este de 10-15%, in timp ce in orasele din tara depaseste 50% in cazul proiectelor slabe”, a declarat Jibril Semour (foto), coordonatorul departamentului de retail si property management al Jones Lang LaSalle Romania.

Pentru proiectele cu un grad ridicat de neocupare, Cristina Dumitrache, responsabil retail international pentru centre comerciale in cadrul companiei de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield, afirma ca o solutie poate fi chiria ca procent din cifra de afaceri. Insa pentru proiectele bune, fara multe spatii libere, aceasta solutie nu este posibila.

In ceea ce priveste vanzarile chiriasilor, Jibril Semour, de la Jones Lang LaSalle, spune ca acestea au scazut anul trecut considerabil, cei mai afectati fiind retailerii de electrocasnice, ale caror vanzari au scazut cu 30-35%. „Ce este interesant este ca vanzarile retailerilor de electronice pe Internet au scazut cu doar 8%”, subliniaza consultantul.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri