3 / 5

De la Colliers la BNP Paribas Real Estate

Edit Vesser s-a nascut in orasul Medias, judetul Sibiu, acum 37 de ani. La varsta de 15 ani a plecat impreuna cu familia sa in Statele Unite, unde a urmat liceul si facultatea. „In anul 1985, tatal meu a fugit din tara, iar 1988 am plecat impreuna cu familia dupa el. Sunt aici datorita lui, pentru ca si-a sacrificat viata pentru noi si a plecat ilegal din Romania”, povesteste general managerul BNP Paribas Real Estate.

In ultimii doi ani de facultate, Edit Vesser a lucrat pentru o firma de property management din Chicago, pana cand, cei de acolo i-au propus sa inchirieze apartamente. A urmat apoi un schimb de experienta prin care consultul a ajuns in Ungaria, unde a lucrat in cadrul biroului Colliers International din Budapesta.

„In 1995, cei de la Colliers mi-au propus sa vin impreuna cu Christopher Shonn (n.r: in prezent, managing partner al companiei NAI Property Partners) sa deschidem biroul in Romania. Atunci nimeni nu stia cine este Colliers. A fost extrem de interesant sa fii aici la inceput, cand nu era nimic profesional si sa vezi transformarea prin care a trecut piata”, isi aminteste sefa BNP Paribas Real Estate.

Dupa aproape 15 ani in piata imobiliara locala, Edit Vesser spune ca nu a luat niciodata in calcul posibilitatea a face altceva, pentru ca are „real estate-ul in sange”, iar cine a trait acest sentiment stie ca nimic altceva nu poate inlocui o astfel de pasiune. In plus, in imobiliare, intotdeauna exista ceva necunoscut, interesant, care te provoca sa vrei si sa poti mai mult: „Imobiliarele sunt ca rock and roll-ul”, descrie consultantul piata de real estate.

Pe plan profesional, deschiderea biroului Colliers din Romania ramane cea mai mare provocare. „Eram foarte tanara, aveam 23 de ani si m-am intrebat doar «Pot sa fac asta?»”, spune Vesser. Raspunsul a fost afirmativ, iar astazi Colliers este cea mai mare companie din piata locala de consultanta imobiliara, dupa cifra de afaceri din 2008.

Pe plan personal, Edit Vesser spune ca cea mai mare realizare este fiica sa, in varsta de un an si jumatate. „De la ea am invatat sa fiu mai rabdatoare, dar si sa folosesc noi tehnici de negociere, lucruri folositoare si in business”, explica Vesser.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri