4 / 5

Ce se intampla in alte capitale

Daca in zonele centrale si semi-centrale din Bucuresti companiile platesc intre 100 si 150 euro pentru un loc de parcare subteran, in Kiev costul unui loc de parcare variaza intre 80 si 120 dolari pentru parcarile neacoperite din preajma cladirilor de clase A si B+, in timp ce pentru parcare subterana costurile variaza intre 250 si 350 dolari, afirma Horia Moldovan, de la Colliers International.

In Varsovia, companiile platesc 9 dolari/loc de parcare pentru o zi de munca, respectiv opt ore, ce este in plus platindu-se cu 1,05 dolari/ora. Pentru locurile de parcare din cadrul proiectelor de birouri din zona de afaceri a orasului, companiile platesc lunar intre 130 si 200 dolari.

In Sofia, costul lunar al unui loc de parcare in cadrul proiectelor de birouri este de circa 280 de dolari, potrivit datelor Colliers.

La sfarsitul anului trecut, costul lunar al unui loc de parcare nerezervat in Bucuresti era de 205,2 dolari, la fel ca in Los Angeles si mai mult decat in Berlin, Varsovia sau Lisabona, conform unui raport al Colliers International. In plus, Bucurestiul ramane singura capitala din Europa in care locul de parcare nu se plateste pe zi, ci doar pe ora.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri